Referenties

Wat mij gelukkig stemt, is dat ik van bedrijven en deelnemers terugkrijg is, dat ik hen geïnspireerd heb tot verandering, verleid heb tot het inzetten van nieuwe skills en dat men positief terugkijkt op het traject dat we samen zijn aangegaan. Dankbaar ben ik dan ook dat ik al zoveel bedrijven en mensen heb mogen helpen in hun ontwikkeling!
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Gecertificeerd
  • Maatwerk
  • Flexibel
  • Persoonlijk
  • Topkwaliteit

beter telefoneren

beter corresponderen

beter communiceren

Claudia is doortastend, uitermate klant-georienteerd en zeer vakkundig. Met relatief weinig informatie vooraf, heeft Claudia een training op maat ontwikkeld die helemaal aansloot op onze behoeften. Ik heb Claudia daarom gevraagd nogmaals een training voor ons bedrijf te verzorgen!

– Francie Peters
Directeur bij De Bureaus

Ik heb Claudia leren kennen als gedreven en proffesionele coach/trainer. Claudia heeft de eigenschap om je persoonlijk sterker te maken door niet op te geven maar door te gaan. Zo nu en dan kwam het voor dat de groep een afwachtende houding aannam, op dat moment kon Claudia met haar enthousiasme de groep motiveren om er een geslaagde trainingsdag van te maken. Claudia is goed voorbereid, proffesioneel, toont enthousiasme voor haar vak en is mensgericht.

– Wiebo Kooi
Regional Sales Manager

Mijn samenwerking met Claudia is steeds een bron van plezier en voldoening geweest. Ze is doelgericht, gestructureerd en laat zich niet makkelijk van haar stuk brengen en dit alles zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Een zeldzame combinatie die het beste uit mensen naar boven kan halen en eigenschappen die ze optimaal in zet in haar huidige bezigheden!

– Jan-Willem van der Pijl
Teammanager Expertisedienst

Ik heb het genoegen gehad Claudia als directe collega en trainer te leren kennen. Ze is communicatief sterk, begaan en ontzettend sociaal. Daarnaast is ze flexibel inzetbaar, heeft ze een hands-on mentaliteit en is ze echt een aanwinst als sparringpartner, werknemer en collega.
– Marjolijn Esmé Koele
HR-adviseur

De omgevingstafel is een centraal begrip in de Omgevingswet.
Onze collega’s gaven aan dat zij graag getraind willen worden op gesprekstechnieken, om comfortabel aan zo’n tafel deel te kunnen nemen.
We zijn daarom op zoek gegaan naar een geschikte partner die voor ons een maatwerk trainingstraject op het snijvlak van Omgevingswet en gesprekstechnieken kon ontwikkelen en uitvoeren.
Deze partner hebben wij gevonden in de combinatie van Ruimtemeesters en Connectuition.
Professioneel en flexibel zijn sleutelwoorden; ik kijk er als organisator heel positief op terug.
Ook omdat mijn collega’s die aan de training deelnamen moe, maar enthousiast!, uit iedere trainingsdag kwamen.
En de geleerde technieken, die passen ze direct toe, niet alleen aan een omgevingstafel 🙂

Marlies van Bergen
Teamleider ROM, Externe Veiligheid en Ecologie Afdeling Expertise

Via het ondernemersnetwerk BNI hebben we elkaar leren kennen.

Laatst vertelde ik jou dat ik een nieuw e-boek aan het schrijven was over geld en investeren. Schrijven is een vak en het is niet mijn vak! Daarom vroeg ik of je mee wilde lezen en editen.

Jij pakte het zorgvuldig op en samen zijn we door het e-boek heen gegaan. Zo ontstond er een e-boek met nog meer samenhang en het is vooral heel leesbaar geworden voor iedereen. Uiteindelijk is dat het doel, natuurlijk!

Door dit samen met jou te doen, kon je me, bij wijze van spreken, per zin vragen wat echt de essentie is en wat ik wilde overbrengen. Tegelijkertijd heb je spel-, stijl- en grammaticafouten eruit gefilterd.

Wat me vooral positief verraste, is dat je je verdiept had in het onderwerp. Dat maakte het gemakkelijker om sneller tot de kern van de tekst te komen. Ik ben heel trots op dit e-boek en ik ben je zeer dankbaar voor jouw begeleiding en ondersteuning.

Deze samenwerking heeft mij bevestigd wat ik al vermoedde: jij bent een topper en ik zal je dan ook bij iedereen aanbevelen die hulp nodig heeft bij het schrijven van goede en leesbare teksten.

Ontzettend bedankt, Claudia

– Richard Kaart
Eigenaar

Wij maken al jarenlang tot volle tevredenheid gebruik van de diensten van Connectuition. De bevlogenheid en oprechte interesse van Claudia voor het vak Communicatie kan zij naadloos uitdragen tijdens haar trainingen. Individuele coaching is een onderdeel die ervoor zorgt dat onze medewerkers onze klanten nog beter te woord kunnen staan.

– Anoeska Everts
Operationeel manager

Claudia traint op een dusdanige manier, dat de input van de training ook daadwerkelijk zorgt voor output na de training. Dit komt door haar persoonlijke, enthousiaste en praktische benadering. Ze verdiept zich in het bedrijf en de mensen. Daardoor wordt de aangeboden theorie volop ondersteund door praktische voorbeelden. Een training aangeboden door Claudia is verfrissend en zeer leerzaam !

– Patricia Roggeveen
Sales

Claudia heeft bij ons gewerkt van 1 januari 2011 tot 1 juni 2014. Helaas moeten wij ivm reorganisatie afscheid nemen van Claudia.

Claudia heeft bij ons gewerkt als opleidingscoördinator. Zij gaf maandelijks een op een opleidingen aan circa 20 collega’s voor het verbeteren van de telefoontechnieken.

Daarnaast gaf zij gemiddeld 1 keer per kwartaal een groepstraining aan het bedrijf. Deze trainingen verschilden geregeld van inhoud. Van teambuilding dagen tot telefoontrainingen.

Claudia gaat alle trainingen die zij geeft goed voorbereid ter werk. Zij zorgt dat ze de achtergrond informatie goed tot zich heeft genomen. De trainingen worden met veel kunde en passie gegeven. De werknemers hebben de opleidingsmomenten altijd als zeer prettig ervaren en ook goede resultaten hierdoor geboekt. Ook werd zij tijdens deze trainingen vaak als vertrouwenspersoon gezien door haar collega’s.

Naast deze trainingen begeleide Claudia de klachtenafdeling. Zij controleerde de complexe zaken en leidde het personeel op in het correct schrijven van de klachtenbrief. Door haar kennis in communicatie en haar kennis op schadegebied was dit een perfecte combinatie.

Zij heeft ook een paar klachten begeleid die op een proces waren uitgedraaid begeleid. Allen met een positieve afloop voor ons kantoor.

Het laatste jaar heeft zij zich veel ingezet op het gebied van de externe communicatie. Heeft nieuwsberichten en artikelen geschreven, beheerde de Social Media activiteiten en heeft onze standaard brieven herschreven. Zij heeft geen opleiding op het gebied van communicatie gevolgd, maar is zeer leergierig en had het zich snel eigen gemaakt. De Nederlandse taal is zij ook zeer kundig in.

Wij hebben Claudia leren kennen als een zeer betrokken en gemotiveerd persoon, die duidelijk voor het resultaat in het werk gaat en veel voldoening hieruit haalt. Ze heeft geen 9.00 uur tot 17.00 uur mentaliteit en is altijd bereid een paar stapjes harder te lopen.

Degene die haar een kans biedt, wordt hierin zeker niet teleurgesteld!

– Marc en Ilse Diks
Directie Alpina Online

Als Ruimtemeesters geven wij advies aan overheden op het gebied van Ruimtelijke ontwikkeling en alle bijbehorende processen en procedures. Met de komst van nieuwe wetgeving per 1 januari 2023 komt er veel op gemeenten af. Omdat er naast veel vaktechnische veranderingen ook heel veel verandering van taken en rollen binnen de gemeente zal ontstaan werken wij inmiddels steeds vaker samen met andere experts buiten onze organisatie en vakgebied.
Na een aantal zeer prettige ervaringen in de samenwerking met Rob van de Loo van Meerkat bij trainingen rondom organisatieverandering bij gemeenten heb ik hem ook benaderd om mee te denken met het opzetten van een goede training in gespreksvaardigheden voor een groep ambtenaren bij de Omgevingsdienst in Gouda.
Erg blij ben ik er mee dat Rob niet meteen zichzelf naar voren schoof maar meteen aangaf dat dit type training veel beter past bij een van zijn connecties namelijk Claudia Camu van Connectuition. Het contact met Claudia was snel gelegd en ze was meteen erg enthousiast bij het meedenken in de opzet en de offerte voor de ze training. Samen met haar hebben we dan ook een heel soepel startgesprek gehad bij de klant waarmee de keuze voor ons als opdrachtnemer snel was gemaakt. Claudia maakte zich binnen no time de lastige termen uit ons vakgebied eigen waardoor er na een aantal zeer prettige voorbereidingsgesprekken een hele mooie maatwerktraining is opgezet.
Inmiddels zitten de eerste drie trainingsdagen met Claudia erop. Drie zeer geslaagde dagen waarop we keer op keer zeer positieve geluiden uit de groep terugkregen.

Claudia wist met haar enthousiasme, laagdrempelige benadering en leuke praktijkoefeningen tussendoor de groep moeiteloos mee te krijgen in haar communicatievaardigheden. Je zag ook mensen met gezonde weerstand tegen een dergelijke training gedurende de dag steeds enthousiaster worden.
Een dik compliment omdat ze deze soms toch wat terughoudende groep ambtenaren volledig in beweging weet te krijgen. De samenwerking met Claudia op deze dagen verliep ondanks dat we elkaar net kennen ook heel erg natuurlijk.
Ik ben dan ook zeer tevreden met de doorverwijzing van Rob naar Claudia van Connectuition en kijk uit naar de volgende drie trainingsdagen met haar. De training verloopt zo goed dat we deze ook naar ander relaties van ons willen gaan aanbieden.

Een mooi nieuw gezamenlijk trainingsproduct lijkt daarmee geboren.

Dank je wel Claudia, op naar een mooi vervolg!

Ron Visscher
Directeur Ruimtemeesters Advies BV

Bedrijven die ik als trainer heb mogen helpen:

Samenwerkingspartners

Q4Profiles DISC Profielen
Gecertificeerd
www.q4profiles.nl
Humanostics Predictive Index LLC (PI)
Gecertificeerd
www.humanostics.com
VitalTalent Internationale Trainingsconcepten
Gecertificeerd
Crucial Conversations Trainer
www.vital-talent.nl
LO Opleiding Letselprofessionals
Docent
www.letselopleidingen.nl
NIVRE Instituut Register Experts
Accreditatie 6 PE punten
www.nivre.com
StAR Stichting Audicien Register
Accreditatie 40 PE punten
www.audicienregister.nl
Ruimtemeesters Gemeentelijk Adviesbureau www.ruimtemeesters.nl
Meerkat Expert Veranderingstrajecten www.meerkat.eu
Own Your Success Persoonlijke Coaching www.oys.nl
Labaratorium Creatief Ontwerpbureau www.labaratorium.nl
The ChampionCoach DISC & Sport & Spel Teamcoach www.thechampioncoach.nl
Jeroen van der Wouw Leiderschapsontwikkeling www.jeroenvanderwouw.nl
LINK Fotografie Branding fotografie www.linkfotografie.nl

Let's connect!